Blogg

2019-04-19

Travbolag 22 är på väg mot något riktigt stort. Efter att alla travgenier i bolaget nu har spelat tre omgångar var har vi redan sprängt 10 000-kronorsgränsen. Aldrig tidigare i bolagets historia har denna platå uppnåtts vid ett så här tidigt skede av säsongen. I och med Niklas Karlssons stabila vinst i hans senaste omgång så tog vi oss upp till totalt 10 687 inspelade kronor 2019 och det är som sagt mycket bra. Att jämföra med rekordåret 2016 när vi efter tre spelade omgångar endast hade nått upp till drygt 5 000 kr vid samma tidpunkt. Det luktar limousin och champagne lång väg i år med andra ord!

Många av oss har under de senaste veckorna också nått prydliga milstolpar.

Niklas Karlsson bröt inte bara 10 000-kronorsplatån för bolaget 2019. Han tog sig själv över samma barriär för totalt inspelade pengar under sin tid som medlem. Totalt har Niklas nu spelat in 10 742 kr till bolaget och vi misstänker att i stort sett varje krona av dessa pengar kommer att gå till vad som är viktigt i livet. Öl, spel och lättklätt. Hatten av för Niklas!

Även president Thuresson har inlett året fullständigt briljant. Tallen som blev sist förra året har tröttnat på att bjuda på pizza och har därmed bestämt sig för att det får bli någon annan som får göra detta i år. Tallen dundrade in en DD så vacker och kraftfull att självaste Julian Dicks blev tårögd över Thuressons stentuffa travspel. 2 993 kronor drog han in på den dubbeln och totalt har Tallen ledningen efter tre omgångar med 3 405 kr. Tallen tog sig även han över en barriär i och med den vinsten. Nämligen 20 000-kronorsplatån. Marcus har nu spelat in totalt 20 656 kr till bolaget. Bra gjort!

Martin har inlett på samma starka sätt som han avslutade förra året med gediget spel och stadiga vinster. Han ligger efter tre omgångar runt 350 kr efter Tallen men kommer enligt egen utsago ta till våld om så behövs för att komma förbi och ikapp och återta ”vad som är hans”. Nämligen tronen i Travbolag 22. Martin klättrade för någon vecka sedan över 25 000-kronorsplatån och har i sin karriär spelat in totalt 25 135 kr till bolaget. Ståtligt!

Lasse Frisk har också han bidragit i allra högsta grad till Travbolag 22:s pangstart. Senast piffade Frisk kontot med en dryg femhundring och alla i bolaget vet att detta bara var början. Frisk satte också sin första spik för säsongen senast och med den nollan spräckt kan det här bli hur bra som helst. Frisk är dessutom väldigt nära att ta sig över 20 000-kronorsnivån. Idag har han spelat in totalt 19 721 kr i sin karriär i Travbolag 22. Snyggt!

Jesper Karlsson som numera är en legend i både trav- och dartkretsar men som kanske är allra mest känd för sina mytomspunna äventyr i Berga tuggar på som vanligt. Tappen som i år än inte dragit in de stora pengarna väntar bara på rätt tillfälle att håva in degen. Och han nöjer sig inte med fyr-siffriga belopp… Tappen har i sin karriär spelat in 25 857 kr och är i och med det tvåa all-time i bolaget. Stort!

Andreas Sjöndin smyger med i mitten av tabellen med drygt 1 400 inspelade kronor denna säsongen. Sjöndin tar sällan de riktigt stora vinsterna utan brukar hänga med i toppen genom att ta många mellan-vinster. Han har dessutom 30 000-kronorsplatån hägrande framför honom dit det bara fattas några 100-lappar och Sjöndin själv säger i ett uttalande att ”han vill vara den som når denna magiska barriär först”. Jävla trevlig kille för övrigt den där Sjöndin. Och snygg.

Totalt har bolaget 2019 alltså spelat in 10 687 kr. Av dessa är 4 430 kr indragna via V75 och 6 257 kr på Dagens Dubbel.

All-time har bolaget spelat in 131 273 kr enligt nedan

 1. Andreas Sjöndin, 29 162 kr
 2. Jesper Karlsson, 25 857 kr
 3. Martin Johansson, 25 135 kr
 4. Marcus Thuresson, 20 656 kr
 5. Lars-Göran Frisk, 19 721 kr
 6. Niklas Karlsson, 10 742 kr

——————————————————————————————————————

2018-01-27

Travbolag 22 kan stolt konstatera att den 100 000:e kronan i Travbolag 22 är intjänad. Det blev ingen mindre än Martin Johansson som i och med sin sjua på Kalmartravet denna lördagseftermiddag stod för den bedriften. Grattis Martin och grattis Travbolag 22.

Vem spelar in krona 200 000?

———————————————————————————————————————————————————————————

Julen närmar sig med stormsteg och Travbolag 22:s medlemmar har fullgjort sin plikt att individuellt spela 12 omgångar vardera. Dock återstår årets två travmässiga höjdpunkter för bolaget.

Tisdagen den 26 december avgörs allt i årets sista omgång. En så kallad superomgång där samtliga sex medlemmar spelar med minimum 600 kr som insats.

Hur ser läget ut i toppstriden i jakten om de olika troféerna då?

Observera att alla siffror nedan är efter 12 spelade omgångar per gubbe är alltså ställningen innan superomgången den 26 då inga fler schemalagda tävlingar finns innan dess för Travbolag 22.

Cash is King Trophy:

 1. Marcus Thuresson- 6 814kr
 2. Andreas Sjöndin- 6 759
 3. Niklas Karlsson- 3 456 kr
 4. Martin Johansson- 2 493 kr
 5. Lasse Frisk- 1 568 kr
 6. Jesper Karlsson- 272 kr

Här är det jämnt så det förslår i toppen där endast 55 kr skiljer Thuresson och Sjöndin. Man ska dock minnas att alla fortfarande har chansen. Minns bara Tappens julklapp i förra årets superomgång. Jag tror att det kommer att stå mellan herrarna i topp. Det kan mycket väl bli så att så kallade extraspel (spel utöver de obligatoriska 600 kr) avgör detta. Tallen får tipset, men jag vill ha med Niklas K som en outsider här. Han kan mycket väl smälla in en fet vinst på annandagen.

Mr. Right Trophy

 1. Marcus Thuresson- 58 rätt
 2. Martin Johansson- 56 rätt
 3. Andreas Sjöndin- 54 rätt
 4. Lasse Frisk- 49 rätt
 5. Jesper Karlsson- 48 rätt
 6. Niklas Karlsson- 47 rätt

Här har Tallen verkligen ett guldläge. Det ska mycket till om han tappar två rätt på en omgång, men visst, allt kan hända. Sjöndin har en teoretisk chans också, men den chansen är just bara teoretisk. Tallen får tipset och detta känns som den säkraste vinnaren på förhand.

The Speaker Trophy

 1. Martin Johansson- 12 spikar
 2. Jesper Karlsson- 11 spikar
 3. Lasse Frisk och Niklas Karlsson- 10 spikar
 4. Marcus Thuresson- 9 spikar
 5. Andreas Sjöndin- 8 spikar

Här sitter Martin i förarsätet med Tappen flåsande i baksätet. Martin får ändå tipset här med tanke på att han har en spik tillgodo på Tappen.

The Daily Trouble Trophy

 1. Lasse Frisk- 1 430 kr
 2. Martin Johansson- 1 409 kr
 3. Andreas Sjöndin- 591 kr
 4. Marcus Thuresson- 448 kr
 5. Niklas Karlsson- 210 kr
 6. Jesper Karlsson- 146 kr

Även här är det ett getingbo som kan sluta hur som helst. Allt handlar om hur mycket man väljer att fördela på DD på tisdag. Många kommer nog fokusera på V75, men DD är som vi alla vet ett spel där Travbolag 22 historiskt har varit bra på. DD-experten Frisk leder just nu och mitt tips är att han kommer avgå med segern.

Glöm sedan inte årsmötet på torsdag den 28/12 klockan 15.00 hemma hos Martin. Några av er har fått inbjudan redan, ni andra kommer att få den i veckan.

//Ante

——————————————————————————————————————————————————————————————–

Travbolag 22 fick på lördagen sin första 7:a för året när den i och för sig outtalade men likväl rättmätiga presidenten Marcus ”Tallen” Thuresson gick in och visade hur en spelkupong behandlas på bästa sätt. Inte någon i hela världen spelade bättre V75 än Tallen denna lördag och för det belönades han med 1 907 kr.

Travbolag 22 gratulerar till denna bedrift och hoppas att fler följer Tallens exempel.

Det var sjunde gången i bolagets historia som 7 rätt prickades in och andra gången för Thuresson personligen.

Tallens 1 907 kr tar också en hög placering vad gäller de bästa omgångarna genom tiderna där lördagens notering placerar sig på en fin sjätteplats.

Vid tangenterna,

Andreas Sjöndin


2016-01-17

Travåret 2016 har inletts. I skrivande stund har våra medaljörer från 2015 fått äran att spela de tre inledande omgångarna och för att förhålla sig tämligen neutralt har de tackat för förtroendet med blandat resultat. 2015 års vinnare av The Cash Is King Trophy, Jesper ”Tappen” Karlsson startade förvisso stabilt med en stadig peng i första omgången då han drog in 470 riksdaler på Dagens Dubbel. Dock mäktade den regerande travkonungen endast med tre rätt på V75 i sin vecka och bjöd därmed in de övriga. Martin Johansson stod på tur, men den gode årsmöteslokalhållaren lyckades inte bättre han. Tre rätt även där och noll inspelade kronor. Därefter följde Marcus ”Tallen” Thuresson som under 2015 jobbade i det tysta, men ändå lyckades knipa en bronspeng efter osedvanligt stabilt spel på V75. Dessvärre följde inte den formen med in i 2016 och heller inte Tallen mäktade med mer än tre rätt i sin inledande omgång.

Många var vi som trodde att vi skulle bli mångmiljonärer under någon av dessa veckorna, men icke sa Nicke.

Vi vill gärna att ni knappar er in på Twitter och följer oss där. Vi har antagit det fantasifulla namnet Travbolag22. Vi skickar där ut lite diverse tips om trav och om livet i allmämhet. Vi har även planer på att lansera nakenbilder på icke namngivna medlemmar för att på så vis få upp följarantalet.

Vem är egentligen Nicke som sa ”icke”? Är det Nicke K?

På vårt Twitterflöde har vi i år följt det lokala division 3-laget Lindås/Långasjö hårt. Detta därför att vi har mycket goda kontakter med den föreningens sportchef som vid årsmötet lovade att Travbolag22 skulle få pryda representationslagets strumpor under den kommande säsongen. Detta är något vi är mycket stolta över och därför slickar vi L/L lite i ryggslutet på Twitter.

Målsättningen för året är att samtliga sex fullvärdiga medlemmar skall inbringa 3 400kr till bolagskassan genom förtjänstfullt spelande på ATG:s utbud. det återstår att se vilka som pallar trycket och vilka som inte gör det.

Borde inte gårdagens V75 gett mer än 28 000? Kändes som en väldigt svårlöst omgång?

Travbolagets tänkta arbetsresa till Solvalla i september blev tyvärr redan nu struken på grund av galopp i brödernas huvud. Dessa tu råkade glömma bort att de befinner sig i Cypern vid det tänkta tillfället för detta samkväm vilket har föranlett att bägge två förses med varsitt gult kort för otillräcklig hjärnkapacitet. Dessbättre enades bolaget om att det högst troligt blir en tripp till Olympiatravet på Åby den 30 april i stället. Vår reseansvarige Tallen har jobbat dygnet runt med att leta hotell och resemöjligheter.

För övrigt tycker jag att Lasse Frisks dikt under årsmötet var det finaste jag hört sedan Sinead O´Connor gjorde en cover på Elton Johns gamla åttiotalstryckare ”Sacrifice”. Frisk träffade oss alla rakt i hjärtat med denna högklassiga poesi på rim. Ryktet säger att Niklas K fortfarande vaknar på nätterna, hulkande i fosterställning av ren och skär salighet över Frisks poetiska fullträff.

Jag ber om att få tacka för visat intresse, och återkom gärna då bloggen kommer att uppdateras med jämna mellanrum. En notis på Twitter skickas ut varje gång ett nytt inlägg har publicerats.

Vid pennan,

Andreas Sjöndin

———————————————————————————————————————————————————————————————–

Travbolag 22 fortsätter att leverera. Tappen spelade som vanligt stabilt DD-spel och drog in ytterligare 223 kr till sin redan digra bunt med pengar. Nu skiljer endast två ynka kronor mellan Tappen och Martin i toppen, till Martins favör. Tallen har precis som vanligt smygit med i medaljracet och klev i förra veckan upp på bronsplatsen efter en imponerande omgång där han drog in över 1000 kr till bolaget. På den undre halvan så kämpar undertecknad med Niklas och Lasse med näbbar och klor för att undvika den nesliga sistaplatsen som i skrivande stund innehas av Lasse.

Jag vill också redan nu passa på att meddela alla att årsmötet inför 2016 kommer att hållas den 29 december klockan 13.30 hemma hos Martin. Närvaro är obligatorisk, så boka in detta redan nu. På schemat står som vanligt själva årsmötet, prisutdelning, förlorarmiddag (där den som kommit sist i penningligan 2015 bjuder på mat och öl) och i år även v75.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Idag var det ordentligt nära de hyfsat stora pengarna när Marcus ”Tallen” Thuresson spelade fint V75. Vi var många som lite besviket konstaterade efter första avdelningen att det inte skulle bli några sju rätt heller denna gång då Marcus som så många andra valde att spika favoriten, nr 10 Carabinieri. När Björn Goop istället ledde loppet runt med sin Tokio Hotel Hall så var Travbolag 22:s tankar på en sjua bortblåsta. Men Tallens system visade sig vara ett alldeles briljant sådant i de följande sex avdelningarna där han bland annat prickade in en 20-oddsare. Denna gång var vi alltså bara en andrahandsfavorit från en 35 000-lapp men vi känner allesammans att det är nära nu. Martin Johansson spelar på lördag när V75-cirkusen rullar vidare till Årjäng och det vet ju varje travintresserad människa att Martin Johansson kan Årjäng lika bra som han kan Systembolagets sortiment på ljus lager.

Travbolag 22 är i skrivande stund knappt 900 kr från att slå nytt rekord. Vi hoppas och tror på att detta kommer att ske.

Lite kuriosa och statistik från första halvåret:

Lasse Frisk är den utav oss som har haft flest rätt på V75 och flest spikar. Två omgångar med 6 rätt, två med 5 och en med 4. Detta kan man tycka borde gett en hygglig slant, men icke. 0 kr har Stjärntorpets bidrag till travvärlden belönats för denna prestation. Avgå alla på ATG.

Martin Johansson är, måhända lite otippat, ledare just nu i penningligan och levererar mycket pengar med sitt fina spel på V75 med bland annat en mycket prydlig 7:a på Romme i april.

Jesper ”Tappen” Karlsson skuggar dock tätt bakom, mycket tack vare sitt fullständigt bländande spel på Dagens Dubbel. Tappen spelar in dubblar lika lätt som undertecknad fintade bort backar under forna tiders glansdagar i fotbollskarriären.

Niklas Karlsson spelar väldigt väl, men har haft en jävla otur med några riktigt tuffa omgångar. Dock är den gode Karlsson i mina ögon dock fortfarande en av toppkandidaterna till att vinna ligan med tanke på hans intresse och kunskap i området.

Marcus ”Tallen” Thuresson visar år efter år att han alltid är att räkna med. Tallen drar in vinster lite i det tysta och är varje år med i racet om medaljerna och har faktiskt aldrig avslutat en säsong utan en medalj.Mycket talar för att Tallen även i år kommer att få hänga en medalj runt halsen.

Andreas Sjöndin började säsongen strålande med en vacker 7:a i Gävle. Men sedan har det varit tunnsått på hans front (Satan vad svårt det är att skriva om sig själv i tredje person). Inte en enda vinst varken innan eller efter succén i Gävle. Precis som Tallen har Sjöndin aldrig missat en medaljplats och, eftersom jag faktiskt är Andreas Sjöndin, så vet jag med säkerhet att allt krut kommer att läggas på att så heller inte blir fallet i år.

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Travbolag 22 fortsätter att leverera. Visserligen vann vårt ombud för dagen, Jesper ”Tappen ” Karlsson inga livsförändrande pengar med sin enda sexa som Aktiebolaget Trav & Galopp valde att belöna honom med ståtliga 38 kr. Men han vann, Travbolag 22 vinner ofta och det kan inte vara ett dåligt tecken. Tappen åkte, precis som alla andra idag troligen på den stenklare favoriten Maven som bland andra jag själv trodde att Takter skulle styra i mål som vinnare baklänges. Men så blev inte fallet, Noras Bean gjorde ett fint lopp och Maven var om vi ska vara ärliga, ganska tam och intetsägande.

Nu på lördag tror jag på stora pengar då Lasse Frisk ska spela hem de stora pengarna åt bolaget på Mantorp. Mantorp är en bana som jag har för mig att den gode Frisk gillar och jag personligen sa inför säsongen att jag tror att Lasse vinner bolagets liga 2015 och står fortfarande fast vid detta.

Andreas Sjöndin, 2015-04-11

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Då mina kära vänner ber jag att få sammanfatta året som gått hittills. En sorts kvartalsinformation kan man säga!

Jag vill börja detta korta stycke med att lyfta på hatten för samtliga fullvärdiga medlemmar i bolaget med att konstatera att Travbolag 22 aldrig någonsin har varit bättre. Vi har inlett året med att spela in 7610 friska pistoler rakt in i kassan. Vad vi har spelat bort är just nu oväsentligt. Vi har redan under året sett en trend vad gäller ökat intresse, engagemang i SMS-gruppen och framför allt ett uppsving ekonomiskt med tre nya medlemmar i 1000 kr-klubben och dessutom har vi redan haft två prydliga sjuor varav Martin Johansson så sent som i eftermiddags, svårt sargad av magsjukan dessutom, spelade in bolagets näst högsta vinst genom tiderna på 3710 riksdaler. Kul är också att vår rookie för året Niklas Karlsson har spräckt sin nolla och har även han bidragit till klubbkassan.

Vi har i skrivande stund som sagt spelat in 7610 kr vilket i sig räcker som notering för det näst bästa året hittills, men jag ser inga hinder för att vi ska kunna hota fjolårets rekordnotering på 12 635 kr. Vi satte ett mål på 15 000 kr på årsmötet som jag är helt övertygad om att vi kommer att nosa på när säsongen är till ända. Procentuellt har vi efter dagens tävling tillbaka drygt 80% på spelade pengar men fortsätter formtoppen inom bolaget så hoppas vi på en siffra över 100% vilket som ni förstår innebär att vi drar in mer än vi gör av med.

Vad gäller de olika spelen så är V75 enligt överenskommelse det spelat vi ska spela hårdast på. Dock visar statistiken tydligt att det är på Dagens Dubbel vi har varit mest framgångsrika sett till avkastning där vi hittills har dragit in 263,50 kr per spelad hundralapp. På V75 har vi förvisso dragit in hela 5850 kr, med 68,50 tillbaka per inspelad 100-lapp, men har spelat för desto mer. Men å andra sidan är det på den fronten som de stora pengarna ligger varför min personliga åsikt (inte nödvändigtvis de övriga medlemmarnas) är att vi spelar en bra mix där den stora delen hamnar på V75 och ströpengarna på DD. Vad gäller Vinnare, Plats, Tvilling och dylikt har inga stora insatser gjorts, men oavsett vilket har resultatet varit uselt. Inte en enda krona inspelad i dessa spelformer vilket kanske är lite anmärkningsvärt och ett ämne med förbättringspotential.

Vid pennan

Andreas Sjöndin, 2015-04-05

Lämna ett svar